Бенг-бенг! Постріляємо на кубиках?

Огляд Бэнг! За пригоршню кубиков

Гру «Бэнг! За пригоршню кубиков» (Bang! The Dice Game) я купувала в подарунок вже двічі. І першого разу, чесно кажучи, ризикувала, бо вибрала її суто по оглядам і невисокій ціні. На щастя, не прогадала :)

Що в коробці

  • 5 спеціальних ігрових кубиків
  • 16 карт персонажів, кожен з унікальною властивістю
  • 8 карт ролей
  • 9 жетонів стріл
  • жетони куль
  • 6 карт-пам’яток
  • правила гри

Гра розрахована на 3-8 гравців. Мені подобається грати у неї вшістьох.

Компоненти гри Бэнг! За пригоршню кубиков

Як граємо

Спершу роздаються картки ролей. Це можуть бути:

  1. Шериф (перемагає, якщо загинули всі бандити і ренегати)
  2. Помічник шерифа (перемагає, якщо Шериф вижив, а всі інші загинули)
  3. Бандит (перемагає, якщо він або інший бандит вбив Шерифа)
  4. Ренегат (перемагає, якщо залишається останнім живим персонажем)

Шериф відкриває свою картку ролі, а в усіх інших вона залишається закритою аж до моменту, коли гравець виходить з гри. Далі роздають карти персонажів, які гравці викладають перед собою лицевою стороною догори. У кожного з персонажів є якась корисна властивість:

Хладнокровная Рози из Бэнг! За пригоршню кубиков

У верхньому лівому кутку картки персонажа вказана кількість життів і згідно неї гравці набирають жетони куль. Шериф бере на дві кулі більше, ніж вказано на картці, і ходить першим. Він кидає спеціальні ігрові кубики і дивиться на результат. Випасти може:

  1. Стріла. Гравець відразу бере одну стрілу з «банку». Якщо він забирає останню стрілу, то всі гравці, включно з ним, втрачають стільки життів, скільки стріл у них є на цей момент, після чого усі стріли повертаються до «банку». Коли гравець взяв стрілу, кубик можна спробувати перекинути за загальними правилами.
  2. Вибухівка (не перекидається). Якщо випало 3 кубика вибухівки, персонаж втрачає 1 життя і його хід закінчується (він не може перекидати кубики). Застосовуються результати кубиків, викинуті на цей момент.
  3. Одиниця (постріл). Гравець повинен забрати одне життя у персонажа зліва або справа від себе.
  4. Двійка (постріл). Гравець повинен забрати одне життя у персонажа, який знаходиться через одного зліва або справа від нього.
  5. Пиво. Гравець відновлює одне здоров’я будь-якому персонажу.
  6. Сліди від куль («гатлінг»). Якщо випадає 3 таких кубики, усі, крім поточного гравця, втрачають одне здоров’я, а поточний гравець повертає усі стріли до «банку».

Кубики з Бэнг! За пригоршню кубиков

Ті результати, які не влаштовують гравця, він може перекинути двічі, після чого отримані результати розігруються у вказаному вище порядку. Хід переходить до гравця зліва. Той, у кого закінчуються кулі, виходить з гри і розкриває свою роль.

Варіанти стратегій для різних ролей:

  • Шериф — бездумно стріляти по всім, бо ніколи не вгадаєш, хто твій помічник, всі ж бо намагаються прикинутися ним.
  • Помічник шерифа — будь-що відновлювати життя шерифу, бо в цій грі він один проти всіх.
  • Ренегат — допомагати шерифу виводити з гри інших персонажів, щоб зійтися з ним в бою один на один.
  • Бандит — зосередитись на тому, щоб вивести з гри шерифа, аби це не встиг зробити Ренегат.

Чим подобається

Партії виходять досить швидкими, адже на 2-3 колі хтось зазвичай вилітає і стає зрозуміло, які ролі залишилися у грі. У грі «Бэнг! За пригоршню кубиков» все залежить від удачі, а не від здатності гравців розраховувати вірогідності чи вгадувати, коли хтось бреше (як у Coup або Shadow Hunters), тому елемент випадковості напряму впливає на стратегію.

Advertisements

One thought on “Бенг-бенг! Постріляємо на кубиках?